Bolívie a Chile v malé skupince za 17 dní Jedinečná místa Malé skupinky Skvělí průvodci

Spojení Chile a Bolívie překoná vaše očekávání! Poznáme to nejlepší z Chile a z Bolívie: Valparaíso, poušť Atacama, 3 denní přejezd největší solné poušti na světě Salar de Uyuni, bájné Potosí, Sucre a La Paz. Na závěr se vydáme k jezeru Titicaca a dále do tropů v okolí města Coroico. Zájemci sem mohou sjet na kolech po tzv. silnici smrti.
Kromě úžasné přírody poznáme také místní obyvatele, jejich kulturu a zvyky, které vás uchvátí.

1-3 den
Chile a Valparaíso

Přílet do Santiago de Chile a přesun z letiště do Valparaíso. Dvě noci ubytování ve “Valpo”. Prohlídka Valparaísa, krásného přístavního města, jediného města v Chile na seznamu UNESCO. Bohémská atmosféra, kopce, vyhlídky. Možnost navštívit dům básníka Pabla Nerudy. Přesun na letiště do Santiago de Chile, přelet na sever Chile do Calama a odsud přesun do San Pedro de Atacama.

Více informací
4-5 den
Poušť Atacama a její okolí

San Pedro de Atacama – městečko uprostřed nejsušší pouště na světě – Atacama. Výlety za jedinečnými přírodními scenériemi do okolí: gejzíry El Tatio (nejvýše položené gejzírové pole na světě, počtem gejzírů třetí největší na světě), fascinující skalní útvary Valle de la Luna, Valle de la Muerte a další. Komentované pozorování noční oblohy – díky absenci světelného znečištění vůbec jedno z nejlepších na celém světě!

Více informací
6-8 den
Salar de Uyuni a jeho okolí

Přesun do Bolívie a 3 denní nezapomenutelná cesta terénním vozidlem solnou pouští Uyuni a jižním bolívijským Altiplanem – celkem asi 700 km v Toyota Landcruiser. První den Laguna Verde a vyhlídky na fotogenické sopky. Laguna Colorada – jezero s červenou barvou, plameňáci. Gejzíry a bahenní sopky. Velmi jednoduché ubytování v hloubi Altiplana. Další den Národní park Avaroa. Poušť Siloli a surrealistické skalní formace vč. “kamenného stromu”.

Vysokohorská jezera. Poušť Chuguana s výhledy na vyhaslé sopky. Noc v jednoduchém solném hotýlku. Třetí den vrchol celého výletu – Solná poušť Uyuni, největší solná poušť na světě ve výšce 3650 m n. m., ostrov Inca Huasí s obřími kaktusy. Těžba soli tradičním způsobem v místní vesničce. “Hřbitov vlaků”. Večerní přesun do města Potosí.

Více informací
9-13 den
Stříbrné Potosí a Sucre

Krátká prohlídka Potosí, dříve jednoho z nejbohatších měst v Jižní Americe, také jednoho z nejvýše položených měst na světě (4000 m n. m). Hora Cerro Rico, v níž je dodnes funkční kdysi největší stříbrný důl na světě. Přesun do příjemného města Sucre, dle ústavy hlavního města Bolívie. Návštěva Casa de la Libertad, katedrály, místního tržiště. Přesun nočním autobusem do městečka Saimapata na bolivijský venkov a do přírody. El Fuerte – návštěva předinckého komplexu. Pěší turistika v krásné přírodě u NP Amboró. Přesun do Santa Cruz a přelet do La Pazu.

Více informací
14-17 den
Titicaca, Tiwanaku a Coroico

Cesta k jezeru Titicaca. Lehká turistika v okolí nejvýše položeného jezera v nadmořské výšce 3812 m n. m. Nádherné výhledy na pohoří Cordillera real a jeho zaledněné šestitisícovky. Prohlídka Copacabana. Návštěva jednoho z nejdůležitějších center předincké kultury – Tiwanaku. Pro zájemce sjezd světoznámé “silnice smrti” na horských kolech. Začátek vysoko v horách a konec v tropech. Dojezd do městečka Coroico. Pro “ne-cyklistickou” část výpravy zajistíme cestu autem. Na závěr rajská příroda a skvělé klima u městečka Coroico, kterému se přezdívá “vstupní brána do Amazonie”. Pohodlné ubytování, koupání, lehká pěší turistika.
Aktivní odpočinek v teple po náročném programu na bolívijském Altiplanu. Přesun na letiště do La Pazu a odlet zpět do Evropy.

Více informací

Zaměření zájezdu

Chtěli byste upravit cestu podle vašich představ? Napište nám

Termíny a ceny

1

Včetně vstupů

Naše ceny jsou transparentní a samozřejmě zahrnují i veškeré vstupy v rámci programu.
2

Malá skupinka

Cestujeme v opravdu malé skupince . Malou skupinkou rozumíme 9 osob a průvodce.
3

Český průvodce

Všichni naši průvodci hovoří česky a v Jižní Americe se pohybují jako ryby ve vodě.
4

Ubytování

V příjemných hotelech v čistých dvojlůžkových pokojích s wc a teplou sprchou na pokoji. Preferujeme menší hotely.
5

Stravování

Stravujeme se podle individuálních přání a chutí, samozřejmě vám pomůžeme s výběrem.
Jak se přihlásit?
4. - 20.7.2024 (2 volná místa)
Přihlásit se
50 500 Kč + letenky 38-46 000 Kč
Další termíny

Cena zahrnuje

  • ubytování 15 nocí (jednou přejezd nočním autobusem),
  • služby špičkového českého průvodce,
  • dvě vnitrostátní letenky: Santiago – Calama a Sucre – La Paz,
  • veškeré přesuny a aktivity uvedené v programu,
  • veškeré vstupy a stravování během výletu na solné poušti Uyuni (3 dny), snídaně (často jednoduché) ve většině hotelů,
  • pojištění CK proti úpadku a pojištění obecné odpovědnosti pořadatele zájezdů.

Cena nezahrnuje

  • mezinárodní letenku,
  • stravování,
  • vaše cestovní pojištění,
  • případný příplatek za garanci jednolůžkového pokoje 12.000 Kč (sólo cestovatelé, kterým nevadí sdílet pokoj s dalším spolucestujícím stejného pohlaví, žádný příplatek neplatí).

Pokud porovnáváte cenu, zamyslete se: Kolik bude lidí ve skupině? (nás 9+1) Jsou v ceně zahrnuty veškeré vstupy? (u nás ano) Jedou na stejně dlouho? (My počtem dní rozumíme počet dní na místě!) Naše cena je zcela transparentní a je v nich zahrnuto vše, co u některých CK doplácíte na místě (vstupenky, apod.) Kdo pojede jako průvodce? Kolikrát už byl v Bolívii?

DŮLEŽITÉ DOPORUČENÍ: Nejezděte s námi, prosím, protože jsme levní, ale především proto, že je Vám blízký náš styl cestování. Díky!

Mezinárodní letenka: Praha – Santiago / La Paz – Praha orientační cena 25 – 29 000 Kč. Z Vídně nebo Mnichova většinou levněji. Se zařizováním letenek moc rádi pomůžeme.

Program sestaven velmi dobře (“náročnější” začátek a “oddechový” konec). Dokonalé pozorování a focení hvězd u San Pedro de Atacama. Průvodkyně Jana: 11 bodů z deseti. Samá chvála (veselá, vtipná, profesionální), žádná výtka. Ty 2-3 menší “problémky” hravě během chvilky vyřešila k naší spokojenosti, snažila se upravit program našim přáním. Klidně bych s ní jel znovu 🙂

Petr Š., 38 let, Trutnov, Bolívie+Chile 2019

Ještě jednou moc děkuji. Byla to neuvěřitelná dovolená. Těmi videi se krásně vracím zpátky a prožívám to znova. Určitě mě ještě láká severovýchod. Tam taková ta pyramida a podobné památky. Ale to až někdy za pár let. Tak se určitě obrátím opět na Vás.

Jana Š., 27 let, Praha, Peru + Bolívie + Brazílie 2017
...
Další reference

Otázky a odpovědi

S námi nebo s jinou cestovní kanceláří?

Je cestování do Jižní Ameriky bezpečné?

Cestovat do Jižní Ameriky s námi nebo sám?

Chcete znát 10 důvodů proč jet s námi?

Co když cestuju sám/sama?

Potřebuji očkování nebo test na covid-19?

Jak se přihlásit?

Jaké bude stravování?

Jaké bude ubytování?

Jaká je náročnost zájezdu?

Foto z cest

Všechny fotografie jsou z našich cest, případně z cest našich průvodců, takže můžete opravdu vidět, co na cestách poznáte. Fotografie nijak nepřikrášlujeme ani nekupujeme z fotobank.

Mapa cesty

Prodloužení

PRODLOUŽENÍ PROGRAMU O NÁVŠTĚVU AMAZONSKÉHO DEŠTNÉHO PRALESA

Den 18-20: Přelet do Rurrenabaque a lodí po řece ještě hlouběji do Amazonie. Dvě možnosti volby dle zájmu:

1. Pobyt v amazonském pralese v národním parku Madidi – program se zkušeným místním průvodcem. Obrovské staleté stromy, jedinečné rostliny a jejich medicínské účinky, možnost pozorování opic, mnoha druhů ptáků, motýlů a v případě velkého štěstí i větších savců. Noční procházka pralesem, možnost pozorování tarantulí, hadů a dalších zvířat, která se místnímu průvodci podaří objevit. Pozorování soliska, kam se každé ráno slétají desítky papoušků. Noční pozorování krokodýlů. Ubytování po dvou nebo po třech ve velmi jednoduchých chatkách.

2. Výlet do pampy – program se zkušeným místním průvodcem – pozorování opic, kapybar, papoušků, anakond, kajmanů, v případě štěstí růžových delfínů, lovení piraní, koupání.

Den 21-22: Odjezd zpět do Rurrenabaque a přelet do La Pazu. Prohlídka La Pazu – kostel a náměstí Sv. Františka, typické tržiště i čarodějnický trh Mercado de las Brujas, mercado artesanía, museum koky. Teleférico (jízda kabinkovou lanovkou nad městem). Večer či následující den odlet do Evropy.

Podobné zájezdy

Peru to nejlepší v malé skupince za 18 dní

Poznejte opravdové Peru. Navštivte s námi největší památky země Inků i spoustu neturistických míst. Váš nejoblíbenější zájezd.

Termíny:
15.5. - 2.6.2024 (vč. pramenů Amazonky)
plno...
21.6. - 9.7.2024 (vč. pramenů Amazonky)
2 volná místa
Další termíny
51 400 

+ letenky 22 000 – 33 000 Kč

Délka 18 dní
Skupina max. 9 členů
Průvodce
Vstupy V ceně
Charakter
Náročnost Lehká

Peru, Bolívie a Chile: to nejlepší z andských zemí v 19 dnech

Poznejte tři krásné andské země: Peru, Bolívii a Chile v 19 dnech v malé skupince max. 9 spolucestujících a doprovodu skvělého českého průvodce.

Termíny:
8.5. - 26.5.2024
plno..
17.5. - 4.6.2024
plno..
Další termíny
66 500 

+ letenky 23 000 – 32 000 Kč

Délka 19 dní
Skupina max. 9 členů
Průvodce
Vstupy V ceně
Charakter
Náročnost Střední

Chcete dostávat zajímavosti k cestování po Jižní Americe?


Odesláním berete na vědomí zpracování osobních údajů
Email s novinkami zasíláme jen několikrát ročně.